ZWO project van Madamfo

Nieuw ZWO-project

Vanaf september 2014 steunen de Protestantse gemeenten van Hoogeloon/Eersel en Bergeijk de Stichting Madamfo in Ghana voor een periode van drie jaar. Deze stichting is in 1997 opgericht door een Nederlandse tropenarts, Wim Levens, die een aantal jaren in Ghana heeft gewerkt.
Madamfo (dit woord betekent “mijn vriend”) is uitsluitend actief in Ghana op het gebied van gezondheidszorg en onderwijs. In veel dorpen ontbreken essentiële basisvoorzieningen.

Vooral kwetsbare groepen onder de allerarmsten: vrouwen, kinderen, gehandicapten, kunnen rekenen op de meeste aandacht van de stichting. Bestuursleden uit Nederland bezoeken de projecten 2 ŕ 3 keer per jaar. Zo is er toezicht of het geld op de juiste wijze besteed wordt en kan er met leden van de lokale dorpsgemeenschappen gesproken worden waar het meeste behoefte aan is. Deze projecten worden dan met financiële steun uit Nederland gerealiseerd, in nauwe samenwerking met de plaatselijke bevolking. De bedoeling van Stichting Madamfo is dat de Ghanezen zelfredzaam worden.

Op de website van de stichting www.madamfo.com is veel informatie over de projecten te vinden.