Bijbeltekst van de dag

BLOEMSCHIKKEN

SYMBOLISCH BLOEMSCHIKKEN

SYMBOLISCH BLOEMSCHIKKEN OP WEG NAAR KERST

Voor de 1e Advent op 27 november zal mw. Helga Sanderse een symbolische bloemschikking opstellen aan de hand van het thema: “De wereld omgekeerd”.
Advent is een tijd van verwachten. De mensheid kijkt uit, verlangt, naar een wereld omgekeerd, een wereld waarin vrede en gerechtigheid vanzelfsprekend zullen zijn. In de lezingen van Jesaja komt dit verlangen naar voren. Verschillende profeten vertellen over een wereld omgekeerd, visioenen vol hoop en vrede.
V De basis van de bloemschikkingen wordt gevormd door een spiegel. De spiegel bevat gebroken stukken, scherven, die onlosmakelijk verbonden zijn met leven. In de spiegel zie je wat op het eerste gezicht verborgen is. Hoe dichter wij bij kerst komen, hoe minder gebroken glas op de spiegel. Er wordt steeds meer zichtbaar van de droom over vrede, over een wereld omgekeerd. In Jezus is die droom werkelijkheid geworden.

Dromen van vrede
de wereld omgekeerd
zien wat licht brengt
doen wat gedaan moet worden
heelheid in een gebroken wereld
Goede God
leer ons het visioen te leven!

ADVENTSKRANS
Na de prachtige adventskrans van vorig jaar heeft de kerkenraad ook dit jaar weer voor een adventskrans vóórin de kerk gekozen. Mw. Anita Gerritsen is bereid deze te maken. De adventskaarsen verwijzen naar het licht, dat in het kind Jezus openbaar wordt. Elke adventszondag wordt achtereenvolgens één kaars meer aangestoken tot alle vier de kaarsen branden met kerst.

Namens de diaconie,
Adriana Maes

Voor een impressie van de bloemstukjes: klik dan op de foto

<----------------------- End foto's --------------------->