Bijbeltekst van de dag

Beste Bezoeker

Lettergrootte

Klik op vakje.

Welkom op de site van de Protestantse Kerk Hoogeloon - Eersel.

We vormen met ongeveer 220 leden een gemeente in Noord-Brabant in de mooi gelegen Kempen.

Via deze website geven we informatie over onze kerk met kerkgebouwen in Hoogeloon (Hoofdstraat 68) en Eersel (Markt 38) en over de activiteiten die in de gemeente plaats vinden, zowel op de zondag als door de week.

KempenTV heeft een reportage gemaakt over her kerkje in Hoogeloon
Daarnaast zijn er een tweetal kerkdiensten te beluisteren w.o. de Kerstdienst, zie onder 'Kerkdiensten Audio'.

Kempenkring
Voor bijeenkomsten van de Kempenking in het seizoen 2017-2018, zie de rubriek 'Activiteiten'.

Het september nummer van ons kerkblad 'De Verbinding' is beschikbaar, zie onder 'Kerkblad'.
Zie ook nieuws in de rubrieken 'Activiteiten' en 'Agenda'.

Foto's van ons kerkje op de Markt in Eersel

Voor een impressie , klik dan op deze foto

In vogelvlucht ziet de website er als volgt uit:

Het ontstaan van de beide kerkgebouwen in onze gemeente is op de 'Geschiedenis' pagina beschreven.

De kerkdiensten worden om de andere zondag gehouden in Hoogeloon en Eersel. In het 'Kerkdienstenrooster' staan de precieze gegevens.

Via de link 'Contact opnemen' kan aan de predikante, de diaconie, de scriba van onze kerk of aan een van de kerkrentmeesters een bericht gestuurd worden. Ook de webmaster is op deze manier te bereiken. Op dit ogenblik is de predikant vacant.

Onder de 'Kerkblad' knop is de inhoud van het maandelijks uitgegeven kerkblad te vinden met daarin veel informatie over activiteiten in onze gemeente.

De pagina 'Activiteiten' brengt informatie over aanstaande gebeurtenissen in de regio.

Via de knop 'Info van Bergeijk' krijgt U direct toegang tot de website van de PKN in Bergeijk. En zo geeft de knop 'Info van Bladel' direct toegang tot de website van de PKN in Bladel.
Voor informatie van andere gemeenten in de Kempen, zie 'Gemeenten Regio'.

Elke dag vindt u een nieuwe bijbeltekst op de pagina Bijbeltekst van de dag. De teksten volgen het bijbelrooster van het NBG.

De knop 'Kerkvisie' verwijst naar het rapport Kerk te zijn in deze Tijd waarin de denktank uit onze gemeente verslag doet van haar gedachten over de toekomst van onze gemeente. Ook zijn hier stukken te vinden over de vereninging van de hervormde en gereformeerde kerken in de Kempen. Het verslag van de gehouden gemeenteavond over beide thema's is eveneens aanwezig.

Als u graag gebruik wilt maken van de kerk te Eersel dan kunt u informatie vinden op de pagina 'Kerkverhuur'.

Op de 'Links'-pagina vindt u informatieve sites over vele aspecten van het kerkzijn.

Bedankt voor uw bezoek.

Johan Verdonk